donderdag 16 juni 2011

Vervangen en veranderen

Dit jaar staat bij ons een beetje in het teken van Vervanging en Verandering. Zo heeft ons wasmachine het begeven na tien jaar trouwe dienst. Niet dat er nu om getreurd werd, zeker niet nadat deze vervangen werd door een 11 kilo machine waar twee keer zoveel was tegelijk in kan en dus zowel tijd als water en energie bespaard. ( Alhoewel je wel meer tijd kwijt bent om de was op te hangen en te strijken, tja hoe zou dat nou kunnen?). Ook vervingen we de logge volvo voor een superhip smartje fortwo ( die de baas in huis heeft geclaimd trouwens, en nee niet de vrouwelijke...)
Ons huisje, waar we dit jaar alweer 6 jaar in wonen, is ook zo'n item waar verandering en vervanging troef is.
Dit voorjaar hebben we ( hopenlijk voor de komende tien jaar of zo) de achtertuin nog maar weer eens aangepakt en alle items erin aangepakt die de afgelopen jaren niet dat waren wat we ervan verwachten. Het ontwerp, van dezelfde hand als dit blog, had een aantal thema's; een tweede terras, groot genoeg voor het opzetzwembad, uitbreiding van de grasvlakte om te kunnen trainen met de honden en zo nu en dan wat sport en spel voor the family , een pergola voor clematissen, ruimte voor planten als hortensia's, leuke hoekjes en hergebruik waar mogelijk. En , eerlijk is eerlijk, de uitvoering lag ( met uitzondering van beplanten en decoreren) voor 90% bij manlief , het resultaat is zeer geslaagd te noemen. Omdat ons huis uit het eerste trimester van vorige eeuw stamt zijn we de afgelopen jaren in gedeeltes bezig geweest met het vervangen van de enkele beglazing door energiezuinig HR++ glas  en meteen dan maar in kunststof uitvoering( dus milieu- en onderhoudsvriendelijk!). Dit voorjaar zijn de laatste drie grote ramen vervangen. Mochten jullie van plan zijn een zolderraam te gaan plaatsen dan adviseren wij jullie ook meteen een verduisteringsgordijn te nemen. Toen we vorig jaar het kunststof dakraam plaatsten dachten we dat niet nodig te hebben maar met de warmte van dit voorjaar bleek dat toch echt geen overbodige luxe. De temperatuur op zolder daalde maar liefst 6-10 graden, zodat MJ weer comfortabeler kon slapen.
Over slapen gesproken... in het kader van de vervanging ( mocht ook wel na pak-em-beet 10 jaar) besloten manlief en ik  dit jaar dan ook maar te gaan kijken voor een matras.Met het idee dit matras op de oude te leggen moest dat dan een 160cm breed worden. Bij de winkel bleek op het bonell- matras dat wij wel wilden hebben toevallig een actie te lopen 1+ 1 gratis. Maar ja wat moesten wij nu met twee 160 cm matrassen.En de actie niet nemen zou idioot zijn want het matras kostte ruim 300 euri. Ja..zei de verkoper, ( zo bleek dus dat de actie eigenlijk alleen voor 1 persoons bedoeld was) hij kon op ons matras een korting geven van 20%. Alleen daar trapten wij dus niet in. Met in ons achterhoofd dat MJ's 90 cm matras eigenlijk ook aan vervanging toe was, probeerden we dat dus. Nou volgens de verkoper kon dat niet...dat moest de bedrijfsleider beslissen...goed dan stuur de bedrijfsleider maar... enne...na wat discussie...kon het dus wel. En zo kregen we het 90 cm matras a 180 euro en het 160-er  samen voor de 300 euri. Leuk gedaan maar toen het vervoer naar huis. Het 90cm matras pastte, met wat duwwerk, gemakkelijk in de achterbak van de Peugeot partner, maar het 160 cm moest toch echt op het dak. Met touw door de raampjes en pas vastgebonden toen we beiden in de auto zaten en van weerskanten een hand door de raam om het matras nog wat vaster te houden gingen we op een voor de auto's achter ons, slakkegangetje vanuit de stad huiswaarts. De regen bleef gelukkig in de wolken tot we hadden uitgeladen maar de wind was bij tijd en wijle wel een vervelend punt. MAAR...we hebben het gered. Met zo erg de kramp in de vingers dat we nog geen koffie konden zetten kwamen we thuis. Beardie Dobby besloot ons daar nog even te pesten door telkens juist op die plaatsen te gaan liggen waar we langs moesten met de matrassen. Maar we slapen inmiddels prins en prinsesheerlijk op een superhoog bed.
Voor de rest van het eerste halfjaar 2011 staan er nog een paar grote veranderingen op stapel. De belangrijkste is wel dat deze mama straks geen kids meer heeft op de basisschool ( en het daar heel moeilijk mee heeft). Zoonlief is aangenomen op het Trevianum (Vwo) en in de life science stroming aldaar. En dochterlief heeft over twee weken haar eerste Gala-avond en vervolgt komend schooljaar haar Vmbo in de richting Horeca. Dat wordt na de zomervakantie twee broodtrommeltjes, twee x twee pakjes drinken, twee fietsen op de oprit........maar daar later meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten