woensdag 20 juli 2011

'n kwieke dame

Zoals jullie wel ergens op onze hyves,FB of website hebben kunnen lezen hebben we een hondenlogeetje.
De Border Collie dame, Bo,  in kwestie is al aardig op leeftijd, tenminste als je bijna 12 zo mag noemen.
Maar nog best wel bij de pannen. Dobby merkte dat de eerste dag al op nadat ze hem flink snaaide omdat hij aan haar vot bleef snuffelen. Toen de rollen werden omgedraaid was het ijs echter  zo gebroken.
Haar familie was bang dat ze wat moeite zou hebben met aanpassen aan ons Beardie-huishouden, vooral met eten. Omdat ze thuis de hele dag een bak brokken ter beschikking heeft en hier twee keer per dag eten zou gaan krijgen. Maar dat was zo gepiept.
De eerste avond wilde ze inderdaad niet eten en ging ze op 12 o'clock  haar bak liggen te bewaken tegen de andere honden. Alleen had ze buiten de vrouwelijke waard gerekend, die haar bak gewoon weghaalde, toen de anderen het op hadden.
Dus moest ze zonder eten naar bed.( zielig he?) De volgende ochtend leek het verhaal zich te vervolgen. Weer ging ze haar bak bewaken tot.. het nieuwe vrouwtje de lege etensbakken van de Beardie-heren weg begon te halen. De blik die ze toewierp was alleszeggend en met een korte snelle sprint stoof ze op haar bak af om die snel leeg te 'vreten".Want stel je voor.......!!!
Daarna was de zaak beklonken. S'avonds bij het vullen van de bakken stonden er ineens twee honden in afwachting van in de keuken...de zwart-witte Beardiereu, die er altijd staat, en een zwart-witte Border dame.
Ons Beardie-meisje vond zo'n oudere dame in haar thuis maar een vreemde zaak. Met het wandelen samen, want Baas gaat nu met de twee jongens en Bazin met de dames, was het even wennen. Deze Border Collie dame plast namelijk als een reu, met een poot half opgelicht en dat is wel raar en je weet natuurlijk ook niet of ze je iets doet...dus werden er haastige blikken geworpen om botsingen te voorkomen.
Wanneer je denkt dat als je al eerder met een oudere dove hond hebt moeten omgaan  het wel gemakkelijk is dan kom je bedrogen uit. Ja er zijn overeenkomsten zoals een hond die zo diep slaapt dat je denkt... juist of het stramme van de poten als ze lang op de tegelvloer heeft gelegen maar terwijl Chico en Misty destijds steeds langzamer werden met wandelen, is deze dame nog zo kwiek dat ze met gemak de lange wandeling van de "jongelui" op hun tempo aankan. Al is het, omdat  haar eigen Baas toch net andere gebaren maakt dan jij,  even zoeken naar het juiste commando/gebaar wanneer ze onderweg een andere hond opmerkt en het op blaffen zet.
"he, heb je er een hond bij?" wordt er al regelmatig gevraagd onderweg. Ja zeker, als je Keshia en Bo nu met zijn tweetjes naast elkaar ziet lopen, zou je haast denken.
 Bo heeft zich al aardig ingeburgerd; geen probleem dat die nieuwe bazin haar oren schoonmaakt en haar medicijn geeft ( of zou het hondensnoepje erna het 'm doen)....Tuurlijk krijgt ook zij een knuffel als het Vrouwtje beneden komt of thuis....nee, snaaien als de anderen in je buurt komen dat mag ook jij niet...plaats genoeg voor vier honden rondom de bank hoor, veel gezelliger tvkijken toch zo samen...balletje gooien ( hee wat hebben we ineens veel balletjes weer)
 Wat nou, Beardies en Border Collies gaan niet samen? Wel dus.
Dat een hond van bijna 12 zich nog zo goed kan aanpassen en zelfs nog nieuwe dingen kan leren daar staat dit Vrouwtje zelfs versteld van!
Zo is het bij ons de gewoonte om voor het slapengaan de Beardiebatjes een koekje te geven als ze op hun plaatsje zijn. De eerste avond wordt het koekje nog argwanend bekeken....de tweede dag echter... en dat terwijl Zij de lade niet kan horen waar de koekjes vandaan komen, spurt ze net zo snel als de anderen naar haar mand om daar keurig rechtop zittend haar koekje af te wachten.
Dat wordt dus nog leuk als ze straks weer thuis is ( Sorry Broertje van me)
Weet het zeker dat het voor  iedereen wel weer vreemd  zal zijn als haar eigen familie  straks terug is van kampeervakantie en ze weer weg gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten