vrijdag 23 maart 2012

Maart roert zijn staart!

Als de lente in aantocht is bruisen er in dit gezin altijd veel plannen.
Niet alleen wordt er van alles in orde gemaakt voor komende vakanties maar het is in maart ook altijd "klusmaand".
Op de klussenlijst, die volgens mij wel in ieder huis ergens ligt, komen elk jaar de nodige klussen bij en gaan er weer van af omdat ze zijn uitgevoerd of omdat gewoonweg de plannen zijn gewijzigd of aangepast. Gek genoeg lijkt de lijst met de loop van jaren eigenlijk alleen maar langer te worden????

Eerst maar eens het probleem aangepakt dat de lamp in de wc steeds aan blijft staan, door er een sensorlamp te plaatsen. Na een paar dagen uittesten hoeveel minuten deze moest blijven branden om te voorzien in de behoefte is het nu een supergoede klus gebleken die bovendien de nodige wattjes in energie bespaart.

Maar afgelopen week stond er een klus op die echt door externen moest worden uitgevoerd,zij het dan dat manlief wel even aanbood een handje te helpen.
Mij niet gezien hoor op zo'n hoge steiger dus maar voor de bakjes koffie gezorgd.
Door de vorst en sneeuw was er namelijk op diverse plekken schade ontstaan aan de dakgoten van het achterhuis en de aanliggende kennel/hobbyruimte. Nu konden we natuurlijk wat soelaas bieden door het provisorisch oplappen maar dat zette geen zoden aan de dijk.
Dan maar eens geinformeerd bij de verzekering(daar heb je die uiteindelijk voor, toch?) of vorst en sneeuwschade gedekt was...ja dus..en zo kwam, na de goedgekeurde offerte, afgelopen week een Steins bouwbedrijf de boel onder handen nemen.
Alhoewel er geen schade aan het voorhuis was besloten we na een offerte hiervoor om ook daar de boel maar te laten vernieuwen om zo de komende, te strenge, winters voor te zijn....
En zo was al een grote klus, alhoewel niet op het klussenlijstje, geklaard.

Maar hiermee was ook al de trend gezet voor de maand maart want met de eerste zonnestraaltjes komt ook de wens de veranda weer beschikbaar te hebben voor tuinstoelen in plaats van de fietsen van de kids.Terwijl het gras wordt gezaaid en de hortensia's gesnoeid komt het verlangen om met een boek lekker buiten te relaxen opborrelen.
Een zeer onprettig zittend ritje in een wagen vol btw-vrije ( mazzeltje) tuinpalen en dakplaten volgde van bouwmarkt Gamma naar ons huis....
... om in een weekendje het ontwerp voor een eenvoudige Bike-port ( =carport voor fietsen) met er naast een schaduwzitje onder een pergola ten uitvoer te brengen.Inmiddels is die natuurlijk opgeleukt met wat blommekes en kaboutertjes
Uiteraard houdt onze macho Nelson alles grondig in de gaten!(By the way, mocht je interesse hebben in de Berg safari skelter of de caravan op de foto ze zijn te koop!!..)

Zou het het weer zijn in Maart, het instinct van de voorjaarsschoonmaak of gewoon de zin om weer meer te doen? Ik heb er nog steeds geen verklaring voor waarom Maart bij ons altijd in het teken staat van de eerste klussen van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten