vrijdag 6 april 2012

Social Media

Gisteravond naar de school van zoonlief voor een informatieve avond over het thema Social Media, speciaal voor ouders. De avond werd gepresenteerd door Eefje Peters,http:// www.global-progress.com. Tijdens de inleiding werd er gevraagd om je hand op te steken als je als ouder zelf ook op de social media, zoals FB en hyves te vinden was. Frappant detail was dat het nog niet de helft van de aanwezigen was.
We kregen een aantal stellingen te zien waarbij we, door het opsteken van een groene of rode kaart het juiste antwoord diende aan te geven om te kijken hoeveel inzicht je eigenlijk had in de wereld van de social media.
Zelf had ik ze allemaal goed ingeschat maar er zaten gezien de zaal toch een aantal verrassende feiten tussen.
Er werd door non- Social media ouders vooral gewezen op de gevaren en eigenlijk voorbij gegaan aan de voordelen die het ook kan hebben zoals meerdere sociale contacten en ontwikkeling, zelfs wereldwijd.
Maar goed ook ik was me niet bewust van het feit dat kids via de social media en dan met name de Game-werelden met echt geld credits en goederen kunnen kopen, simpelweg door het gebruik van hun mobiele telefoontegoed. Al had het een waarschuwing moeten zijn toen vorig jaar, door het beantwoorden van een simpele quizvraag binnen een week het hele ( gelukkig) prepaid beltegoed was weggesluisd, omdat de beantwoorder van de vraag, klaarblijkelijk daarmee toestemming had gegeven tot een soort van smsdienst van 3 euro per keer. Gezien de moeilijkheidsgraad om hier een einde aan te breien was en het gevloek van mam in deze, was hiermee wel duidelijkheid geschapen voor de jongelui in kwestie dat deze activiteiten beter niet konden worden uitgevoerd.
Met een aantal voorbeelden werd de invloed van engelse termen en hun afkortingen in het social media gebruikstaaltje aangekaart. Daarmee weer een les bijgeleerd zodat het vaker als turks uitziende sms-je van dochterlief weer enigszins beter leesbaar wordt. Maar mocht iemand een cursusboek hebben hiervan dan houd ik me aanbevolen.
Het was interessant om aan de hand van stellingen en vragen in communicatie te treden met andere ouders. Bij de naborrel ben ik niet gebleven maar er is vast nog wel wat gechat daar.
Als laatste wil ik jullie niet het filmpje onthouden van youtube dat een impressie geeft van de impact van de social media ( let op Engels)http://www.youtube.com/watch?v=0eUeL3n7fDs&feature=youtube_gdata_player&noredirect=1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten