dinsdag 30 november 2010

kruimel

Ons konijn kruimel is inmiddels al bejaard, wat slechter ter been en helaas in minderende gezondheid. Zijn ervaring met Bearded Collies begon met onze zwarte makker Misty. Kruimel woont in een kooi op de grond binnen. Maar de deksel ervan staat al sinds we hem hebben open. Vroeger waren we hem geregeld kwijt daardoor. Zijn favouriete spelletje was met Misty kuiten. Snel rondhuppen in de kamer, zoef langs diens neus in de hoop hem te porren tot een ravotspelletje. Waarbij hij uiteraard gebruik maakte van zijn kleine postuur om hem te slim af te zijn. En daar stond dan een blaffende beardie tegen de radiator van de cv te blaffen of verwoedde pogingen te doen om met zijn neus onder de bank te komen om vervolgens met een ietwat gewaagde zijwaartse sprong een  konijn te achtervolgen dat vanuit zijn schuilplaats als een speer onder de poten van de beardie door stormde op weg naar een volgende schuilplek die te groot was voor zijn dikke vriend. En was het die dikke dan gelukt om hem gevangen te nemen dan nestelde hij zich tussen diens voorpoten en werd er geknord van plezier als zijn vacht werd besnuffeld en belebberd door dat harige beardiebatje. Of die prettige ervaringen ertoe hebben geleid dat Kruimel dol is op zwarte beardies??
Ik weet het niet maar wat ik wel zie is de aantrekkingskracht die zwarte beardies en ons konijn op elkaar hebben. Zodra ons bejaarde konijn zijn kooi verlaat wordt hij gebodyquard whereever hij gaat. Niet door Misty want die is helaas naar de andere kant van de Regenboogbrug gegaan maar door onze zwarte lubbes Nelson. Alhoewel Nelson eigenlijk ook met hem wil spelen en daartoe wel eens subtiele tikjes richting dat bruine beestje met die lange oren doet, beseft hij ook dat dit beestje dat niet meer zo goed kan dus houdt hij het bij wat snuffelen en lebberen ( en het opeten van diens konijnedropjes). In een hoekje onder de tafel of de kast of in de grote bench die in de kamer staat, liggen de twee dan knus gezamelijk bijeen. Tot Kruimel, onder Nelsons begeleiding weer terug hupt naar zijn thuisbasis.

1 opmerking:

  1. Hey Sissi,
    Je bent echt je beroep als schrijfster mis gelopen, heerlijk zo als jij je verhalen vertelt, je beleeft het helemaal mee als je het leest, heerlijk!!!! De honden, het konijn en niet te vergeten de agapornis (waar wij er vroeger ooit ook eens 2 van hadden, met rode wangetjes).
    Het regent hier gestaag in Portugal, we zitten vandaag bijna al de hele dag in de camper ons motto op Zondag wordt er niet geklust proberen we ons ook aan te houden!!
    Dus allebei op de laptop, we hebben sinds vrijdag ADSL dus kunnen beiden op de laptop, i.p.v. om de beurt, dus iets meer tijd om ook eens bij jou op de blog te kijken en wat emails te versturen en onze eigen Blog wat vaker bij te werken.
    Maar het is zo wel snel laat, oef al 1.27, tijd om het trappetje op te klimmen en het bed in te duiken, morgenochtend staan ze om half acht hier om de badkamermuur klaar te maken, dus ik ga stoppen, groetjes van Elly en Gerrit voor jou, Roy, Marie-Jeanne, Sverre, de honden, Kruimel en Freddy.

    BeantwoordenVerwijderen