woensdag 1 februari 2012

winter

Koning Winter lijkt op de valreep van januari naar februari 2012 toch nog zijn intrede te hebben gedaan. Vorige week nog 10 graden boven nul en nu een aantal graden eronder. Met een zonnetje op het winterse sneeuwkleedje is het een adembenemend gezicht, vanuit de woonkamer, want buiten snijdt de ijzige kou je de adem af.Weer om verkouden van te worden!
Zoonlief moest er de eerste sneeuw-dag ook nog alleen aan geloven, met zijn fietsje op naar school, want dochterlief had net vrij. Was toch wel blij dat hij me even belde dat hij was aangelandt.

Onze bearded collie batjes vinden het fantastisch om buiten te zijn. Dobby is bezig met zijn favouriete sneeuwspelletje; sneeuwengelen. Hij rent, ploft op zijn zij neer en maait met zijn poten door de sneeuw..En lekker samen ravotten.
Na gedane zaken heerlijk uitrusten en warm worden, op de bank- head to toe-
Het wandelen gaat wat minder soepel af maar dat is Baas en vrouwtje schuld hoor, die lopen niet zo snel als zij..

Dobby probeert met luid geblaf de vogeltjes weg te jagen die afkomen op het voer op de verandatafel waarvan hij denkt dat het van hem is.
Nelson is intussen adequaat aan het oefenen als "stalker". Het lijkt erop dat Keshia juist de koudste maand heeft uitgekozen om loops te gaan worden...
Onze twee agaporniden hebben echter nog steeds een LAT-relatie. Freddy vind het prima als Spock haar door de kooi heen eten voert maar verdedigt haar eten ( of die van hem) "met hand en snavel" als ze samen zijn in éen van de kooien. We hebben Spock ook eenzelfde grote villa gekocht zodat hij op gelijke hoogte kan klauteren en fladderen als zijn vriendinnetje.Als we s'avonds naar bed gaan en het licht uit is, horen we ze nog vaak samen kwebbelen, zo lief...
De eerste maand van 2012 is al voorbij en dat terwijl 2011 nog vers in het geheugen ligt. De eerste tekenen van 2012, in de vorm van gemeenterekeningen, belastingaangiftes en al dat soort spul zijn al weer gesignaleerd.
Maar er is ook weer ruimte voor goede voornemens; een nieuwe look, wat afvallen, wat meer beweging, al wat vakanties plannen, en ons huis eens flink uitmesten.
Want wat er toch niet overal nog ligt, dat al sinds onze verhuizing in 2005 nooit meer is gebruikt... en dan de spullen die nu de kids "we zijn toch geen babies meer, mam" ( lees Tieners) zijn opeens geen doel meer hebben...Ongelooflijk wat een mens bewaart!!!!
De eerste zakken en dozen zijn inmiddels al de deur uit richting Leger des Heils en afvalverwerker. Een doos met goede materialen staat klaar voor de Harmonie ( voor hun rommelmarkt), een paar spulletjes gaan op marktplaats etc.
Wat mij betreft mag de winter nog wel even duren, zodat ik, straks als het voorjaarszonnetje heerlijk gaat schijnen, lekker in de tuin kan zitten genieten omdat ik "niks meer te doen heb".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten