donderdag 18 augustus 2016

Teddy dwergkonijntjes en Bearded Collie, dat gaat prima samen!

Het gaat supergoed met onze Teddy Dwergkonijntjes Reese en Shaw.
Het is alweer twee maanden geleden dat we ze van Mandy's Konijnenopvang-Knuffeltuin mee naar huis namen en ik zou niet meer zonder ze kunnen.

Reese, het mannetje wordt met de dag ondernemender en vraagt tegenwoordig s'morgens door bij het deurtje onder aan de kooi te gaan staan of hij mag rondwandelen.
Dat er ook Bearded Collies rondlopen, zelfs logeetjes die hij nog niet kent, no problem!
Dan ga je gewoon kennismaken...
Het konijnenmeisje Shaw blijft echter nog steeds een beetje verlegen.
Ze blijft het liefste dicht in de buurt van haar maatje en snelt bij "onraad" ( zoals een vrouwtje dat rondloopt met slippers aan) gauw weer hun huis in.

Dus is Reese degene die nieuwe paden gaat verkennen, nieuwe geuren opsnuift, de nieuwe Rabbit Agility tunnel inspecteert en voor het eerst uitprobeert en die de hondenmanden inklimt en zich niks aantrekt van een grote Bearded Collie die zijn pad kruist als hij rondhuppelt. Ik ben aan het wachten op het moment dat hij net als ons vroegere Dwerg hangoor konijn Kruimeltje de Beardjes gaat uitdagen tot een spelletje " catch me if you can"gebruikmakend van alle voor konijnen handige schuilplekjes onder stoelen, radiatoren e.d.

Het gekochte hekje wordt namelijk allang niet meer gebruikt om een deel van de kamer af te zetten dus wordt hun  terrein steeds groter. Al moet natuurlijk wel nog even de deur naar buiten uit veiligheid dichtblijven.
Dat wordt natuurlijk gemakkelijker nu we richting herfst gaan en de deur niet meer van s'morgens vroeg tot s'avonds laat open staat.

Hun vacht,die in de konijnenopvang getrimd en geschoren moest vanwege de vele klitten, vooral op de rug, begint nu weer prachtig lang te groeien.
Maar dat betekent wel dat het goed geplukt en gekamd moet worden, elke week opnieuw!!
Gelukkig is de kam techniek niet zoveel verschillend van het kam werk bij een Bearded Collie.
Alleen kun je natuurlijk niet zo eventjes de kin omhoog houden als bij een hond, om daar de klitten weg te halen.En kun je erna je kleren verwisselen van alle kleine witte fluffy haartjes die zich op je broek en shirt bevinden. Ik kan ze namelijk (nog) zittend op de vloer.
Shaw vind het kammen nog steeds niet veel aan. Ze probeert  vaak met bokkensprongen, springt vanuit zithouding gewoon een halve meter hoog hoor,  weg te komen. Of als ze de kans ziet zet ze wel even haar tanden in je vinger, au au.
Maar gelukkig is ze altijd snel klaar.
Reese laat het al helemaal relaxed over zich heen komen, zelfs al is hij degene met de meeste klitten op soms onmogelijke plaatsen. Hij heeft zelfs al zijn nageltjes door me laten knippen.
Tjee..., En dat is wel ff wat anders zo'n minipootje vasthouden ervoor, zeker tegenover een forse reuenpoot als die van onze Sirius.
Natuurlijk bij de teddy dwergjes ook even knuffelen en een lekkertje als beloning...

Maar het leukste moment van de dag is s'avonds;
Alle Beardies krijgen dan traditioneel een Frolicjes als welterusten koekje.
En dan staan Reese en Shaw al klaar,
wedijverend met elkaar wie het eerste mag aanpakken als het deurtje open gaat..
zij krijgen namelijk hun "Konijnenfrolicje" ( een klein blokje gedroogd brood). En terwijl zij ervan smikkelen wordt het ritueel vervolgt, Sirius op de stoel naast de kooi, Sogno in de mand daarnaast, Keshia in de open bench, ons logeetje in de mand bij de keuken bar, onze Dobby op de tv bank en ons slimmerikje Nienke is al naar boven toe!
Dat zij even moet wachten op haar frolicje tot alles afgesloten is en lichten zijn gedimd, dat vind ze niet erg, als ze maar bij de baasjes op de kamer mag slapen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten